For Medina var 2014 et succesfyldt år med karrieremæssige højdepunkter. Med tre klokkeklare danske hitsingler ”Jalousi”, ”Giv Slip” og senest ”Når intet er godt nok” satte hun en tyk streg under, at hun stadigvæk bærer kronen som Danmarks største popsangerinde i nyere tid. Foruden at have rangeret i toppen på samtlige hit- og salgslister, er det også lykkedes Medina at lave et godt indhug på det nye streaming-marked.

De tre hitsingler har tilsammen rundet 20 millioner streams i 2014, hvor Jalousi med hele 12 millioner streams også slog rekorden som det mest streamede danske nummer nogensinde på releaseugen og det største hit i Danmark 2014 (DMA pris for “Årets hit”).

”Jalousi” udkom ikke alene som single, nummeret var også at finde på Medinas første live-album ”Tæt på (live)”. Albummet udkom i midten af marts og bestod af optagelser fanget ved hendes to koncerter i DR’s Koncertsal under hendes storslået akustiske tour i efteråret 2013.  Udgivelsen har ved sidste års udgang solgt 10.000 eksemplarer digitalt og fysisk, hvilket i sig selv er en enestående bedrift alene taget dalende salgstal på albums in mente.

I 2014 overraskede Medina også det meste af nationen ved Zulu Awards. Ud af det blå stod hun ikke alene til showet med et spritnyt nummer med rapperen KIDD, i samme sekund Medina indtog scenen lancerede hun ep’en ”Arrogant” på de digitale kanaler som et overraskende bagholdsangreb. Stilen på udgivelsen var også markant anderledes end hendes tidligere udgivelser. Lydsiden var i spændingsfeltet mellem r’n’b og hiphop, mens Medinas udtryk og fremtoning var udfordrende uden hensynstagen til sarte sjæle.

Medina er i gang med at indspille sit næste internationale udspil samt nye danske sange, mens hun over sommeren har givet en stor tour rundt i landet og bl.a. optrådt på mere end 20 festivaler.

video

instagram

follow @officialmedinamusic on instagram

medina-bg