Ericka Jane debuterede i starten af sommeren med EP’en ‘Favorite Lie’ og singlen af samme navn kom straks i radio-rotation på bl.a. P3. Selvom Ericka Jane blot er 19 år, har den unger sangerinde og sangskriver en klar vision om, hvad der skal kendetegne hendes musik – hun uddeler nemlig ikke uskyldig popsødme på sin debut-plade:

Jeg vil ikke lave sukker-pop, der skal være mere edgyness, hårdhed og kant over det pop, jeg laver, slår hun fast.

Hun er stærkt inspireret af den vildskab og attitude, man finder hos amerikanske artister som Beyoncé, Rihanna og Banks. Denne kant og hårdhed er heller ikke svær at finde på hendes egen EP, ligesom inspirationen af den nutidige R&B- og hiphopbølge fra USA også er tydelig.

Og netop ”edgyness, hårdhed og kant”, får man for alle pengene på debut-udspillet, men i særdeleshed også i Ericka Janes musikvideo til singlen ‘Favorite Lie’. Musikvideoen er skudt og produceret af Michael Sauer Christensen fra Gaucho film, som også står bag musikvideoer fra nogle af de største danske artister, som Medina, Nik & Jay og L.O.C.

Internationalt potentiale

For 1½ år siden mødte Ericka Jane produceren Hennedub. Sammen fandt de to hurtigt en fælles forståelse for at arbejde sammen, og hvordan stilen og udtrykket skulle være på debuten ”Favorite Lie”. I Hennedubs studie har de indspillet og produceret de seks sange, som ep’en består af.

Ved bl.a. at lægge videoer på YouTube med coverversioner, har hun over de sidste par år skabt sig et stærkt følge på de sociale medier. Ericka Jane markerer sig som en af de mest interessante unge sangerinder herhjemme, der samtidig viser stort internationalt potentiale.

Resultatet er ikke til at tage fejl af – ‘Favorite Lie’ er pop med kant i et internationalt format.

video

instagram

follow @erickajane on instagram

erickajane_bg